Шумен записа шеста победа от началото на сезона в Националната баскетболна

...
Шумен записа шеста победа от началото на сезона в Националната баскетболна
Коментари Харесай

Шумен надви Ямбол, спира го за плейофа

Шумен  записа шеста победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига. Тимът надделя трудно  Ямбол  като посетител с  83:80 . В този дуел домакините още веднъж бяха без Иван Лилов и Доминик Кристиано. Въпреки триумфа,  Шумен  остава финален с баланс 6-20, а в идващия кръг гостува на  Спартак Ямбол  е със 7-18 и с все по-малки шансове за осмата позиция и присъединяване на плейофите, като за баскетболистите на  Александър   Алексиев  предстои домакинство на  Балкан . Двубоят стартира доста оспорвано и с поредност от замени на водачеството. На два пъти домакините повеждаха с 5, само че направиха 7 неточности единствено за първата част и в композиция с положителната игра на гостите в подкошието, след края й те бяха напред с 25:22. Шумен поддържаше преднина от няколко точки и през втория интервал, а на почивката бе напред с 48:41 след общо 28 на Идову и Ел-Амин. Разликата в интерес на баскетболистите на Янко Янков стана и двуцифрена след подновяването на играта. Ямбол съумя да изравни за малко, само че преди заключителната четвърт още веднъж изоставаше, този път с 62:68.

Серия от 7:0 при започване на последната част за домакините докара и до цялостен поврат, само че Шумен бързо си върна водачеството и поддържаше нежен задатък. 16 секунди преди края обаче разликата падна единствено на точка след два точни наказателни удара на Морис. Последва неточност за гостите след спиране, само че и играчите на Ямбол също изгубиха топката по-късно. Ел-Амин бе фаулиран и усили за 83:80 при оставащи 12 секунди. До края домакините не съумяха да се провеждат добре в нахлуване и изгубиха.

Ишмаел Ел-Амин  бе най-резултатен за триумфа с 29 точки, с 20 и 10 битки е  Рей Идову . За Ямбол дабъл-дабъл от 24 точки и 12 битки направи  Трей Сампсън Камерън   Бърханън  е с 14.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР